Tuesday, January 15, 2013

ANNUAL GENERAL MEETING KOMPENI ALPHA


Pada 19 Desember 2012, Kompeni Alpha telah mengadakan Annual General Meeting di Dewan Karyawan 2. Tujuan utama ia diadakan adalah untuk memperkenalkan Jawatankuasa Kesatria Negara , Kompeni Alpha dan memperkenalkan Jawatankuasa Perwakilan Komander Kesatria Batalion VI UiTM Johor kepada pelajar Kokurikulum Kesatria Negara 1, Kompeni Alpha semester 1. Majlis dihadiri oleh Penyelaras Kokurikulum Kesatria Negara , Left. Kest Jamil Bin Sulong, Jurulatih Kokurikulum Kompeni Alpha, Encik Abdul Aziz Bin Idrus dan Encik M. Sahlan Bin Taip, Ketua Kompeni Alpha, KM Nor Anis Azura Binti Norzam, Mantan Ketua Kompeni Alpha, KM Muhammad Faidi Bin Safarrudin, wakil top 5,  Majlis Tertinggi Komander Kesatria dan ahli-ahli Kompeni Alpha.
backdrop kompeni Alpha
Majlis dimulakan dengan bacaan doa yang diketuai oleh Ahmad Syazril Zarif bin Mohamad bagi memberkati lagi majlis yang berprestij ini. Ucapan daripada KM Muhammad Faidi Bin Safarruddin  selaku Mantan Ketua Kompeni Kesatria Negara 1, Kompeni Alpha.Beliau mengucapkan terima kasih di atas segala kerjasama yang telah diberikan sepanjang pemerintahan beliau. Beliau telah membubarkan jawatankuasa sesi Jun 2012 – November 2012.
Ucapan mantan Ketua Kompeni KM Muhammad Faidi bin  Safarruddin
Seterusnya, ucapan diteruskan lagi dengan ucapan Ketua Kompeni Alpha, KM Nor Anis Azura Binti Norzam. Beliau memberikan ucapan dimana dalam ucapan tersebut beliau telah memberitahu tentang kursus-kursus yang terdapat dalam Kompeni Alpha dan juga aktiviti-aktiviti semester lepas serta mengharapkan kesungguhan dan kerjasama para pelajar semester ini untuk terus bersemangat dalam usaha memperoleh kejayaan didalam aktiviti dan pertandingan yang akan datang sekaligus melantik Ahli Jawatankuasa baru bagi Kompei Alpha sesi Desember 2012 – April 2012.

Ucapan Ketua Kompeni KM Nor Anis Azura Binti Norzam
Wakil top 5, KK Mohd Syafiq Bin Hashim memberikan ucapan dan memperkenalkan Jawatankuasa Perwakilan Komander Kesatria Batalion ke-VI UiTM Johor bagi sesi Desember  2012 – April 2012. Sebelum mengakhiri ucapannya, beliau berharap  bahawa pemerintahan pada semester yang baru ini akan membawa perubahan yang positif serta kejayaan kepada Kompeni Alpha dan semoga Kompeni Alpha akan terus menjuarai setiap pertandingan yang akan datang.
Ucapan Wakil Top 5 KK Mohd Syafiq Bin Hashim
Penyelaras Kokurikulum Kesatria Negara 1, Kompeni Alpha Left Kesatria Jamil bin Sulong menyampaikan amanat kepada pelajar Kokurikulum Kompeni Alpha. Beliau juga  mengucapkan ribuan terima kasih, kepada semua pegawai, tenaga-tenaga pengajar, pihak pengurusan, serta semua yang terlibat secara langsung ataupun tidak langsung didalam menguruskan Kompeni Alpha. Beliau mengajak pelajar Kokurikulum mengikuti program LIBK iaitu Latihan Insentif Bakal Komander,,dimana latihan ini akan melatih anda untuk menjadi seorang komander yang berwibawa dan berdisiplin. Mesyuarat berakhir apabila selesainya persembahan multimedia dan para tetamu dijemput untuk menikmati selera sebelum bersurai.
Ucapan Penyelaras Kokurikulum Kesatria Negara 1
Kompeni Alpha Left Kesatria Jamil Bin Sulonng

No comments:

Post a Comment