Friday, July 13, 2012

AGM Kesatria Kembara

    Pada 24 Jun 2012, Kompeni Kesatria Kembara telah mengadakan Mesyuarat Agong di Dewan Karyawan 1. Tujuan utama ia diadakan adalah untuk memperkenalkan Jawatankuasa Kompeni  Kesatria Kembara  dan memperkenalkan Jawatankuasa Perwakilan Komander Kesatria Batalion VI UiTM Johor kepada pelajar Kokurikulum Kompeni   Kesatria Kembara semester 1, 2 dan 3. Majlis dihadiri oleh Penasihat Kompeni Kesatria Kembara, Kapten (Kest.) Norfariza bt Mohd Ali,  wakil Jawatankuasa Perwakilan Komander Kesatria (JPKK) KK Mohd Syafiq Bin Abu Hashim, Presiden Kompeni  Kesatria Kembara , mantan komander, ahli Kompeni   Kesatria Kembara dan pelajar semester 1, 2 dan 3 Kompeni   Kesatria Kembara sesi Jun 2012 – Nov 2012. Kompeni ini mempunyai seramai 115 orang pelajar dari bahagian 1, 2 dan 3.
      Majlis dimulakan dengan bacaan doa yang diketuai oleh KRM Mohd Ridzuan bin Rashid bagi memberkati lagi majlis yang berprestij ini. Ucapan daripada KM Sharifah Nor Khamlunisa bt Abdul Ghani selaku Ketua Kompeni  Kesatria Kembara  , beliau memberikan ucapan dimana dalam ucapan tersebut beliau telah memberitahu tentang kursus-kursus yang terdapat dalam kompeni   Kesatria Kembara dan juga aktiviti-aktiviti semester lepas serta mengharapkan kesungguhan dan kerjasama para pelajar semester ini untuk terus bersemangat dlam usaha memperoleh kejayaan didalam aktiviti dan pertandingan yang akan datang. Beliau telah membubarkan Ahli Jawatankuasa yang lepas sekaligus melantik Ahli Jawatankuasa baru bagi kompeni Kesatria Kembara sesi Jun 2012 – November 2012.Wakil top 5, KK Mohd Syafiq bin Abu Hashim memberikan ucapan dan memperkenalkan Jawatankuasa Perwakilan Komander Kesatria Batalion ke-VI UiTM Johor bagi sesi Jun 2012 – November 2012. Sebelum mengakhiri ucapannya, beliau berharap  bahawa pemerintahan pada semester yang baru ini akan membawa perubahan yang positif serta kejayaan kepada Kompeni  Kesatria Kembara   dan semoga Kompeni  Kesatria Kembara akan terus menjuarai setiap pertandingan yang akan datang. 


       Penasihat Kokurikulum Kompeni  Kesatria KembaraKapten (Kest.) Norfariza bt Mohd Ali telah menyampaikan amanat kepada pelajar Kokurikulum Kompeni   Kesatria Kembara . Beliau juga  mengucapkan ribuan terima kasih, kepada semua pegawai, tenaga-tenaga pengajar, pihak pengurusan, serta semua yang terlibat secara langsung ataupun tidak langsung didalam menguruskan Kompeni   Kesatria Kembara. Beliau mengajak pelajar Kokurikulum mengikuti program LIBK iaitu Latihan Insentif Bakal Komander,dimana latihan ini akan melatih anda untuk menjadi seorang komander yang berwibawa dan berdisiplin. Mesyuarat berakhir apabila selesainya persembahan multimedia dan para tetamu dijemput untuk menikmati selera sebelum bersurai. No comments:

Post a Comment